Alle som spiller fotball i Tromsø IL skal ha sin egen klubbdrakt. Denne skal, -så langt det er mulig, tilpasses barnets størrelse.

Klubbens hoveddrakt har røde og hvite striper. I yngres avdeling er disse langermet. Sammen med denne drakten er det hvite strømper og hvit shorts som hører til. Foruten drakten kjøpes shorts/strømper av hver enkelt spiller/laget.

Bortedrakten i TIL er helblå. Klubben holder ikke bortedrakter til lagene. Ved draktlikhet i kamper og turneringer kan markeringsvester benyttes. Dersom lagene selv velger å skaffe seg bortedrakter skal disse være blå, ha TIL-logo og de skal være levert av nåværende utstyrsleverandør. Det tillates ingen reklame på disse draktene.

Draktene er unummererte fram til det året spilleren fyller 13 år.  Dette er fordi det skal være mulig å komme og bytte til riktig størrelse, etter hvert som barnet vokser.

I tilfeller hvor klubben har gitt tillatelse til det, -kan det likevel nummereres drakter i tidligere dersom dette er nødvending fordi man skal delta i turneringer som krever det, eller at laget skal spille opp en årsklasse.  Ingen har anledning til, – på egen hånd, – å nummerere sine drakter.

Drakten skal KUN benyttes til kamper og behandles og vaskes forskriftsmessig. Ved innlevering for å bytte til en annen størrelse skal den være nyvasket.

Klubben forplikter seg ikke til at alle spillerne, på hvert lag, – til enhver tid, skal ha lik drakt.  Designet på den offisielle A-lags drakten endres hvert annet år, mens det i barnefotballen ikke er anset som nødvendig med den samme endringen.  Om dette skulle vært gjennomført i barnefotballen vil det få store økonomiske konsekvenser.

  1. Alle som starter med fotball i klubben får sin egen drakt. (Denne trenger ikke å være ny, eller med det siste designet).
  2. Draktene byttes fortløpende til større størrelser. Dette gjøres ved at man kommer innom kontoret med den nyvaskede drakten og bytter denne til en størrelse større.
  3. Når spillerne er 11-12 år vurderer klubben i samarbeid med trenerne om det er aktuelt og nødvendig å nummerere draktsett for spill opp i årsklassene. I den forbindelse kan det være aktuelt å bytte draktsett slik at alle får en nummerert drakt som passer. (Når drakten er nummerert er det ikke bare å komme og bytte lengre. Punkt 4 faller da bort siden laget allerede har fått sitt nummererte draktsett).
  4. Det året spillerne fyller 13 år skal alle ha drakter som er tilpasset sin størrelse og disse skal være nummererte pga rapportering av kampresultater osv.

Sist oppdatert

Lukk meny